Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας στους 9 Τούρκους ακτιβιστές

Οι 9 Τούρκοι πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές και πέντε από αυτούς στο κεφάλι είτε στην πλάτη με πυροβόλο όπλο. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως οι περισσότεροι άνδρες χτυπήθηκαν με σφαίρες των 9mm, πολλές από τις οποίες ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση


 ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος τον αντιπρόεδρο του τουρκικού συμβουλίου ιατροδικαστικής που διενήργησε τις νεκροψίες την Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένας 60χρονος, ο Ιμπραχίμ Μπιλγκέν, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στον κρόταφο, στο στήθος, στο γοφό και στην πλάτη, ενώ ο 19χρονος Φουλκάν Ντογκάν, που έχει και αμερικανική υπηκοότητα, πυροβολήθηκε πέντε φορές από απόσταση μικρότερη τ
ων 45 εκατοστών, στο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δύο στο πόδι και μία στην πλάτη.

Εκτός τους 9 νεκρούς ακτιβιστές ακόμη 48 έφεραν τραύματα από πυροβόλο, ενώ έξι ακτιβιστές αγνοούνται μετά την αιματηρή ισραηλινή επιχείρηση στο τούρκικο πλοίο "Mavi Marmara".

Από την πλευρά του το Ισραήλ δήλωσε πως τα πολλαπλά τραύματα από βολές πυροβόλου δεν σημαίνουν ότι οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν για άλλο λόγο εκτός από εκείνον της αυτοάμυνας."Η μόνη περίσταση όπου ένας στρατιώτης πυροβόλησε ήταν όταν βρισκόταν σαφώς σε μία απειλητική για τη ζωή κατάσταση" είπε εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο και συνέχισε "το γρήγορο τράβηγμα της σκανδάλης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μερικές σφαίρες στο ίδιο σώμα, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκονταν σε μία κατάσταση απειλητική για τη ζωή".


Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Χαλούκ Ίντσε, επικεφαλής του ινστιτούτου ιατροδικαστικής στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είπε πως μόνο σε μία περίπτωση υπήρξε τραύμα από μία και μοναδική σφαίρα, στο μέτωπο από μακρινή βολή, ενώ όλα τα άλλα πτώματα εμφανίζουν πολλαπλά τραύματα.

Είπε πως όλες οι σφαίρες εκτός από μία που ανακτήθηκαν από τα πτώματα προέρχονταν από βολές των 9 mm. Για την άλλη βολή , ο Ίντσε είπε: "Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε αυτό το είδος υλικού να χρησιμοποιείται σε πυροβόλα όπλα. Ήταν απλώς κάτι που περιείχε πολλούς τύπους σφαιρών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε κυνηγετικά όπλα. Εισέδυσε στην περιοχή του κεφαλιού στον κρόταφο και τη βρήκαμε ανέπαφη στον εγκέφαλο."

Aπό    http://www.newstime.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου