Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Έρχεται το φθινόπωρο το Chrome OS της Google

Την εκτίμησή της  ότι μέσα στα τέλη του φθινοπώρου θα λανσάρει το νέο λειτουργικό της σύστημα ανοιχτού κώδικα Chrome OS ανακοίνωσε η Google. 
Οι άνθρωποι της Google ετοιμάζουν το λειτουργικό έτσι ώστε να έχει τη βέλτιστη απόδοση σε φορητούς υπολογιστές καθώς και άλλες συσκευές που θα τρέχουν λογισμικό μέσω του Διαδικτύου. 

«Θα είμαστε  επιλεκτικοί όσον αφορά το πώς  θα το φέρουμε στην αγορά επειδή θέλουμε να προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη» δήλωσε στο AFP ο  Σουντάρ Πιτσάι, επικεφαλής του προγράμματος Chrome, μιλώντας από την έκθεση τεχνολογίας Computex στην Ταϊβάν. 

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η Google πριν περίπου ενάμισι χρόνο (Δεκέμβριο του 2008) λάνσαρε το Chrome το οποίο είναι ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο internet όπως ο Internet Exlporer (Microsoft) ή το Safari (Mac) και σήμερα έχει 70 εκατομμύρια χρήστες. 

Επειδή όπως αναφέραμε νωρίτερα το Chrome OS είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα, οποιαδήποτε τεχνολογική εταιρεία που κατασκευάσει laptops μπορεί ελεύθερα να το χρησιμοποιήσει καθώς και να τροποποιήσει.  

Τεχνικές πληροφορίες όσον αφορά το Chrome OS δεν έχουν ανακοινωθεί πέραν του ότι θα βασίζεται στον πυρήνα της Linux.  

Με λίγα λόγια, η Google, μετά και το smartphone της, κάνει το πρώτο βήμα ώστε να εισέλθει στο χώρο της Microsoft και της Apple που είναι το λειτουργικό περιβάλλον των υπολογιστών. Ανοιχτό είναι λοιπόν στο μέλλον το ενδεχόμενο να δούμε και υπολογιστή… Google!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου