Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Υπό τον έλεγχο των Ισραηλινών το ιρλανδικό Rachel Corrie


Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το Rachel Corrie, κοντά στην ακτή της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων. Και αυτή η κατάληψη, λίγες ημέρες μετά τη φονική επιδρομή στο τουρκικό σκάφος, έγινε σε διεθνή ύδατα.

Το ιρλανδικό πλοίο, κατελήφθη χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και να χρησιμοποιηθεί βία, σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό. "Οι δυνάμεις μας επιβιβάστηκαν στο σκάφος, και πήραν τον έλεγχο χωρίς καμία αντίσταση από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Όλα έγιναν χωρίς βία", πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Σύμφωνα με μαλαισιανή πηγή, οι επιβαίνοντες δεν έχουν πειραχτεί και το πλοίο οδηγείται από τους ισραηλινούς στο λιμάνι του Ασντόντ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το Rachel Corrie, που είχε ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση, δεν απάντησε στα μηνύματα μέσω ασυρμάτου για να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντοντ, και θέλησε να φτάσει στη Γάζα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.Οι ισραηλινές αρχές είχαν επανειλημμένως δηλώσει την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο λιμάνι της Γάζας του εν λόγω φορτίου.

Το πλοίο μεταφέρει 15 άτομα, υπηκόους της Ιρλανδίας και της Μαλαισίας, καθώς και χίλιους τόνους βοήθειας και επρόκειτο αρχικά να αποτελέσει μέρος του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου, ωστόσο έμεινε πίσω λόγω βλάβης. Στο πλοίο επιβαίνουν ένας αμερικανός πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ και μία βορειοιρλανδή νομπελίστρια Ειρήνης. Από  http://www.newsit.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου